طرز تهیه گل اشباع در آزمایشگاه (کلیپ)

در این پست می‌خوانید:

هدایت الکتریکی یکی از مشخصه‌های کیفی آب می‌باشد که غالباً برای آنالیز شیمیایی آب اندازه‌گیری می‌شود. به‌همین ترتیب مطالعه و بررسی شوری خاک نیز با اندازه‌گیری هدایت الکتریکی عصاره اشباع خاک ECe پایه‌گذاری شده است. محلولی که از مخلوط آب و خاك جدا می‌گردد را عصاره خاك می‌نامند. عصاره خاك بیان کننده‌ي خواص شیمیایی خاك است و حداقل 12 آزمایش می‌توان روي آن انجام داد.

عصاره خاك انواع مختلفی دارد:

عصاره اشباع (بهترین عصاره)

عصاره 1:1 یک قسمت خاك با یک قسمت آب مقطر

عصاره 2:1 یک قسمت خاك با دو قسمت آب مقطر

و به هر نسبتی که مورد نیاز باشد می‌توان عصاره را درست نمود.

پس از ایجاد محلول آب و خاک یا به اصطلاح گل -اگر عصاره اشباع مد نظر باشد به آن گل اشباع گفته می‌شود- آب داخل محلول به کمک قیف بوخنر گرفته می‌شود که به عصاره گفته می‌شود و برای انجام آزمایش‌های مختلف مانند اندازه‌گیری هدایت الکتریکی، اسیدیته، TDS و پارامترهای شیمیایی دیگر از آن استفاده می‌شود.

در این ویدئو نحوه ایجاد گل اشباع و سپس عصاره گیری از آن به طور کامل و عملی در آزمایشگاه توضیح داده شده است. در ادامه هدایت الکتریکی و PH عصاره با استفاده از دستگاه هدایت سنج اندازه‌گیری می‌شود.

مدرس

  • آروین مهبودی
3.5/5 - (8 امتیاز)
دیدگاه‌ها ۳
ارسال دیدگاه جدید